Oslo byråd og innleiepraksis

Oslo byråd og innleiepraksis.

Oslo byråd
Oslo byråd

Oslo byråd ved Ap og SV er vel de største kritikkerne av innleie og bruk av vikarbyråer. Likevel blir deltidsansatte bedt om å søke større stilling gjennom vikarbyråer. Når de har jobbet i økt stilling i en gitt tid kan de be om å få den vikarjobben omgjort til fast ansettelse. (Artikkel lest i Klassekampen).

Det mener ikke det Ap styrte byrådet i Oslo. De har gått rettens vei for å nekte en deltidsansatt økt arbeidstid som ansatt i kommunen. LO, Ap våpendrager i arbeidslivet har gått til sak på den deltidsansattes vegne. Og som forventet har Byrådet tapt i 2 instanser.

Ap’s byrådsleder for arbeid sier hun ikke har vist om saken før den ble tapt i andre rettsinstans. Hun (Tone Tellevik Dahl) som leder i avdelingen burde og kunne fått kunnskap om dette hvis hun var interessert. Men det var tydeligvis ikke så nøye.

Ap og SV har også tidligere vist at de ikke lever som de preker. Der i gården er det mer symbolpolitikk det dreier seg om, ikke vedtatt politikk. Dette fører seg kun inn i den pengesløsingen dette byrådet har gjennomført de siste 3,5 år. La det for Guds skyld ikke fortsette etter september.

La oss gå tilbake til blå by

La dette eksperimentet bli erklært dødt og ikke la de få fortsette og ødelegge vår flotte hovedstad. Vi har sett nok av hva de kan gjøre nå. Ingen ting som er gunstig for folk flest, men meget gode for enkelte spesielle grupper.

La oss gå tilbake til det som har virket i lengre tid og få tilbake et blått Oslo byråd. Slik at vi kan få litt mangfold og valgfrihet i diverse bransjer. Vi slipper også unna mye av den korrupsjonen som har blitt vist av det sittende byrådet.

Vikarbyråer er som kjent veien til fast arbeid hvis du gjør en innsats og folk setter pris på det du gjør. Ingen i Ap eller SV kan vel stilles i en slik kategori. De hadde vel blitt jagd ut på første prøve dag.

La ansatte som ønsker det få utvidet arbeidstid dersom det er mulig og dere tar inn vikarer for å dekke opp en halv stilling. Fy til byrådet.

Toppen  Hjem  Klassekampen  Ap  SV

Legg igjen en kommentar

%d bloggere liker dette: